• Ώρες Λειτουργίας

  Πότε θα μας βρείτε!X

  Ενημερωθείτε για το ωράριο λειτουργίας εδώ.

 • 6934-921282
 • Επικοινωνία

  Πού θα μας βρείτε!X

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗKarate Shotokan - Α.Γ.Σ. ΜΕΓΑΣ
  Χίου 47Α
  153 43 - Αγ. Παρασκευή

  info@aikidojutaidokan.gr

  Αποστολή του μηνύματός σας. Παρακαλώ περιμένετε...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

 • English

Πως ασκουμαστε / Για το ξεκινημα

ΠΩΣ ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ

Ο τρόπος που ασκούμαστε στην σχολή μας είναι αυτό που ονομάζουμε Jutai Aikido (σε πιό ελεύθερη απόδοση Soft Contact Aikido), ή Αïκίντο της Προσοχής. Ο όρος δηλώνει ακριβώς αυτό που είναι: δίνουμε σημασία στην σωστή στάση του σώματος, στην αργή και μαλακή επαφή, στην χαλάρωση μέσα στην κίνηση και στην συνεχή ροή. Δεν μας ενδιαφέρει η πρακτική λειτουργικότητα των τεχνικών μέσω βεβιασμένων ενεργειών που συνοδεύονται από σφιξίματα του σώματος και άγαρμπες κινήσεις.

Ο στόχος μας είναι μέσω της πιό αργής, αλλά συνεχόμενης και επικεντρωμένης κίνησης, να νιώσουμε την ενέργεια στο σώμα μας, η οποία με την επανάληψή της θα μας προσδώσει αυθόρμητα και χωρίς προσπάθεια ταχύτητα, έλεγχο και κατά συνέπεια αποτελεσματικότητα. Αυτό όμως θα έρθει ως πάρεργο. Το ζητούμενο είναι να ευεργετηθούμε από την άσκηση που κάνουμε την παρούσα στιγμή στο τώρα και να μην προσδοκούμε σε ένα αποτέλεσμα που είναι το λιγότερο ουσιαστικό στο Aikido, δηλαδή την μαχητική εφαρμογή.

Αυτός ο τρόπος ήπιας κινησιολογίας, σε συνδυασμό με την εξάσκηση που γίνεται με τα ξύλινα όπλα, καθιστούν την μελέτη του Aikido ως Budo (πολεμικό δρόμο) προσιτή για όλους τους ανθρώπους και όλες τις εποχές, υλοποιώντας έτσι ο καθένας προσωπικά μέσω της αυτοβελτίωσής του, το όραμα του ιδρυτή της τέχνης, το Μπάνιου Άïγκο: την οικουμενική προστασία όλων των όντων με τον τρόπο που την προσφέρει η Θεïκή Αγάπη.

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Για να ξεκινήσει κανείς Aikido δεν χρειάζεται τίποτε ιδιαίτερο, παρά μία απλή φόρμα γυμναστικής και την καλύτερή του διάθεση! Επειδή στο Aikido υπάρχει εξάσκηση  με λαβές από τον ρουχισμό, αλλά και εξάσκηση που γίνεται με περπάτημα στα γόνατα (suwari waza) είναι προτιμότερο να φορούμε μακρυμάνικη φόρμα (στον καύσωνα γίνονται εξαιρέσεις!..). Αργότερα, όταν μετά την δοκιμαστική περίοδο κάποιος θα έχει αποφασίσει να συνεχίσει, είναι απαραίτητη η προμήθεια μίας φόρμας εξάσκησης, το keikogi (ή απλά gi). Αυτή είναι μια παραδοσιακή στολή Judo ή Jujitsu που περιλαμβάνει το σακάκι, το παντελόνι και μία άσπρη ζώνη, η οποία ζώνη δεν αλλάζει χρώμα (και κατά μία παράδοση ούτε πλένεται..) έως ότου αντικατασταθεί με την μαύρη, δηλαδή με τον βαθμό του πρώτου Dan.

Απαραίτητα είναι τα αξεσουάρ ατομικής υγιεινής, δηλαδή ένα μικρό πετσετάκι, ένα ζευγάρι παντόφλες για την κυκλοφορία εκτός στρωμάτων καθώς και μια αλλαξιά ρούχα για την αναχώρηση από την σχολή.

Επίσης, εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας (ειδικά για χρόνιες παθήσεις, όπως το άσθμα κτλ.) πρέπει να λάβει γνώση ο εκπαιδευτής, ενώ καλό είναι προτού ξεκινήσει κάποιος την άσκηση, να έχει επισκεφτεί έναν γιατρό προκειμένου να του χορηγηθεί η άδεια και το σχετικό πιστοποιητικό, κάτι το οποίο άλλωστε είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.

Τέλος, λόγω του ότι στο Aikido περιλαμβάνεται και εξάσκηση με όπλα (ξύλινο ξίφος, ραβδί και μαχαίρι), εάν κάποιος θέλει να αξιολογείται για την πρόοδό του μέσω του συστήματος εξετάσεων, θα πρέπει να προμηθευτεί με τα δικά του όπλα, καθώς υπάρχει εξάσκηση με αυτά εντός μαθημάτων, αλλά και για την βελτίωση της προσωπικής του απόδοσης, για την οποία είναι απαραίτητη η εξάσκηση εκτός σχολής.

 

COPYRIGHT ©AiKiDoJuTaiDoKan 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED BY Jutaidokan youtube facebook