• Ώρες Λειτουργίας

  Πότε θα μας βρείτε!X

  ΤΡΙΤΗ21:05 - 22:30

  ΤΕΤΑΡΤΗ17:00 - 18:00

  ΠΕΜΠΤΗ20:05 - 21:30

  ΣΑΒΒΑΤΟ *10:00 - 11:30

  * Ένα Σάββατο τον μήνα

 • 6934-921282
 • Επικοινωνία

  Πού θα μας βρείτε!X

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗKarate Shotokan - Α.Γ.Σ. ΜΕΓΑΣ
  Χίου 47Α
  153 43 - Αγ. Παρασκευή

  info@aikidojutaidokan.gr

  Αποστολή του μηνύματός σας. Παρακαλώ περιμένετε...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

 • English

Για το ξεκινημα

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

 

Για να ξεκινήσει κανείς Aikido δεν χρειάζεται τίποτε ιδιαίτερο, παρά μία απλή φόρμα γυμναστικής και την καλύτερή του διάθεση! Επειδή στο Aikido υπάρχει εξάσκηση  με λαβές από τον ρουχισμό, αλλά και εξάσκηση που γίνεται με περπάτημα στα γόνατα (suwari waza) είναι προτιμότερο να φορούμε μακρυμάνικη φόρμα (στον καύσωνα γίνονται εξαιρέσεις!..). Αργότερα, όταν μετά την δοκιμαστική περίοδο κάποιος θα έχει αποφασίσει να συνεχίσει, είναι απαραίτητη η προμήθεια μίας φόρμας εξάσκησης, το keikogi (ή απλά gi). Αυτή είναι μια παραδοσιακή στολή Judo ή Jujitsu που περιλαμβάνει το σακάκι, το παντελόνι και μία άσπρη ζώνη, η οποία ζώνη δεν αλλάζει χρώμα (και κατά μία παράδοση ούτε πλένεται..) έως ότου αντικατασταθεί με την μαύρη, δηλαδή με τον βαθμό του πρώτου Dan.

Απαραίτητα είναι τα αξεσουάρ ατομικής υγιεινής, δηλαδή ένα μικρό πετσετάκι, ένα ζευγάρι παντόφλες για την κυκλοφορία εκτός στρωμάτων καθώς και μια αλλαξιά ρούχα για την αναχώρηση από την σχολή.

Επίσης, εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας (ειδικά για χρόνιες παθήσεις, όπως το άσθμα κτλ.) πρέπει να λάβει γνώση ο εκπαιδευτής, ενώ καλό είναι προτού ξεκινήσει κάποιος την άσκηση, να έχει επισκεφτεί έναν γιατρό προκειμένου να του χορηγηθεί η άδεια και το σχετικό πιστοποιητικό, κάτι το οποίο άλλωστε είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε γυμναστική ή έντονης φύσεως δραστηριότητα.

Τέλος, λόγω του ότι στο Aikido περιλαμβάνεται και εξάσκηση με όπλα (ξύλινο ξίφος, ραβδί και μαχαίρι), εάν κάποιος θέλει να αξιολογείται για την πρόοδό του μέσω του συστήματος εξετάσεων, θα πρέπει να προμηθευτεί με τα δικά του όπλα, καθώς υπάρχει εξάσκηση με αυτά εντός μαθημάτων, αλλά και για την βελτίωση της προσωπικής του απόδοσης, για την οποία είναι απαραίτητη η εξάσκηση εκτός σχολής.

COPYRIGHT ©AiKiDoJuTaiDoKan 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED BY Jutaidokan youtube facebook